

| Těsto: | |
| celozrnná hladká pšeničná mouka | 150 g |
| máslo | 55 g |
| sůl | 1 lžička |
| vejce | 1 ks |
| Náplň: | |
| lilek | 1/4 ks |
| vejce | 1 ks |
| polotučný měkký tvaroh | 100 g |
| sušená rajčata v oleji | 20 g |
| strouhaný parmezán | 10 g |
| sušený česnek | špetka |
| sušený tymián | špetka |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| olivový olej | trochu |
Tak můžete si udělat klasickou šunkovou rolku s křenem, jenže to by jste přišli o super předkrm, který určitě ocení i zbytek členů vaší rodiny. Kdo by neholdoval lilku, může samozřejmě použít i jinou sezónní zeleninu dle chuti.
Lilek nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, lehce z obou stran posolíme a necháme asi 20 minut vykapat. Poté předehřejeme troubu na 200 °C. Lilek osušíme papírovou utěrkou. Plech vyložíme pečícím papírem a lilek na něj rozložíme. Lehce pokapeme olejem a posypeme sušeným česnekem a tymiánem. Dáme péct dozlatova – asi 15 - 20 minut.
Než se vybrečí lilek, můžeme si připravit těsto. Mouku zpracujeme s vejce, máslem a solí a necháme v lednici zabalené ve fólii alespoň půl hodiny uležet.
Těstem vyložíme formičky na košíčky o průměru cca 10 cm. Tvaroh smícháme s vejcem, solí a trochou pepře. Směs rovnoměrně navrstvíme do košíčků, navrch položíme plátek lilku, nasekaná sušená rajčata a trochu parmezánu. Dáme péct alespoň půl hodiny do trouby vyhřáté na 180 °C.
Podrobné info: