Pažitka
Název:

Celozrnné košíčky s pečeným lilkem


Celozrnné košíčky s pečeným lilkem


Ingredience:
Těsto:
celozrnná hladká pšeničná mouka150 g
máslo55 g
sůl1 lžička
vejce1 ks
Náplň:
lilek1/4 ks
vejce1 ks
polotučný měkký tvaroh100 g
sušená rajčata v oleji20 g
strouhaný parmezán10 g
sušený česnek špetka
sušený tymián špetka
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej trochu
Postup přípravy:

Tak můžete si udělat klasickou šunkovou rolku s křenem, jenže to by jste přišli o super předkrm, který určitě ocení i zbytek členů vaší rodiny. Kdo by neholdoval lilku, může samozřejmě použít i jinou sezónní zeleninu dle chuti.

Lilek nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, lehce z obou stran posolíme a necháme asi 20 minut vykapat. Poté předehřejeme troubu na 200 °C. Lilek osušíme papírovou utěrkou. Plech vyložíme pečícím papírem a lilek na něj rozložíme. Lehce pokapeme olejem a posypeme sušeným česnekem a tymiánem. Dáme péct dozlatova – asi 15 - 20 minut.

Než se vybrečí lilek, můžeme si připravit těsto. Mouku zpracujeme s vejce, máslem a solí a necháme v lednici zabalené ve fólii alespoň půl hodiny uležet.

Těstem vyložíme formičky na košíčky o průměru cca 10 cm. Tvaroh smícháme s vejcem, solí a trochou pepře. Směs rovnoměrně navrstvíme do košíčků, navrch položíme plátek lilku, nasekaná sušená rajčata a trochu parmezánu. Dáme péct alespoň půl hodiny do trouby vyhřáté na 180 °C.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno