

| Palačinky: | |
| vejce | 1 ks |
| mléko | 150 ml |
| celozrnná hladká špaldová mouka | 70 g |
| sůl | špetka |
| drcený římský kmín | 1 lžička |
| olivový olej | na smažení |
| Náplň: | |
| kuřecí prsa | 300 g |
| olivový olej | dle potřeby |
| sezamová semínka | dle chuti |
| špenát | 60 g |
| Lučina | 120 g |
| čerstvá bazalka | dle chuti |
| Dresink: | |
| hořčice (medová, celozrnná) | 2 - 3 lžíce |
| olivový olej | 1 lžíce |
| citronová šťáva | pár kapek |
| sůl | dle chuti |
Někdy je těžké najít inspiraci pro nový recept... přemýšlíte a přemýšlíte... vymýšlíte něco top a pak nakonec zjistíte, že ty nejlepší věci jsou mnohdy úplně jednoduché. Například slaná palačinka - je jednoduchá. Je na každém, jestli si vystačí s minimem, anebo jednoduchost dotáhne dále, že najednou přestává působit jednoduše a už vůbec ne lacině.
Vždycky jsem měla ráda tortilly a různé smotané věci... i sendviče - právě tyhle snadné věci, se kterými si ale můžete vyhrát mnoha způsoby. Připravíte jak svěží zdravou variantu, tak nějakou prasárničku, o kterou se s chutí hned někdo v okolí postará. Za každou cenu to může být přitažlivé jídlo, které vás má možnost překvapit a potěšit. Tím spíš, když chytáte třeba nějaký brunch, piknik nebo výlet. Napadá mě, že je to vlastně takové SMART jídlo. Všechno cool je dnes SMART, a pokud je jídlo, které s hrdostí naservírujete k obědu i večeři, zavřete do krabičky a ohromíte jím na cestě nebo na dece v parku, připravíte ho zdravě i nezdravě, snadno i přepychově, pak si toto označení zaslouží.
1. Vejce rozšlehejte s mlékem. Přidejte podrcený římský kmín, špetku soli a mouku. Důkladně promíchejte metlou, aby vzniklo hladké lité těsto.
2. Na rozehřáté pánvi osmažte na kapce oleje palačinky. Těsto vám vyjde na 3 větší nebo 4 menší.
3. Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé nudličky. Orestujte je na olivovém oleji dozlatova. Ihned po osmažení obalte v sezamových semínkách.
4. Palačinku rovnoměrně potřete Lučinou. Poskládejte na ni špenátové listy a bazalku. Jednu stranu nechte volnou, aby se palačinka lépe "slepila". Potřete dresinkem, který uděláte jednoduše prošleháním uvedených ingrediencí.
5. K jedné straně srovnejte podélně kuřecí maso a stočte.
Podrobné info: