Pažitka
Název:

Celozrnné špagety s dýní Hokaido a fazolemi


Celozrnné špagety s dýní Hokaido a fazolemi


Ingredience:
cibule2 ks
olivový olej2 lžíce
česnek3 stroužky
chilli paprička1 ks
dýně Hokaido (oloupaná bez semen)400 g
zeleninový vývar400 ml
krájená rajčata v plechovce400 g
červené fazole v plechovce400 g
třtinový cukr1 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
petrželová nať hrstka
parmazán100 g
celozrnné špagety400 g
Ingredience:
Postup přípravy:

Tohle jídlo mě sice nenadchlo na první dojem takovým tím způsobem „panebože to je dobrota“, ale protože jsem ho dneska dělala už podruhé, je jasné, že má něco do sebe.

Vlastně mi napodruhé chutnalo ještě víc. Je sezóna dýní, takže pokud už vás nebaví dělat vyzkoušená jídla s dýní, klidně zkuste i tyhle špagety. Jsou super!

Na oleji osmažte jemně nakrájenou cibuli do zhnědnutí (asi 5 minut). Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku a na kostičky nakrájenou dýni hokaido. Smažte opět asi 5 minut. Pak přidejte ještě plechovku krájených rajčat a vývar. Nechte vařit nezakryté pokličkou asi 15 minut. Nakonec přihoďte propláchnuté fazole. Nechte provařit a pak osolte, opepřete a posypte nasekanou petrželovou natí. Můžete přidat i lžíci třtinového cukru. Smíchejte s uvařenými špagetami a na talíři bohatě posypte parmazánem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Leona Meindlová

    zavřít okno