Pažitka
Název:

Celozrnné tortilly s vepřovým masem


Celozrnné tortilly s vepřovým masem


Ingredience:
Tortilly:
celozrnná mouka (nebo hrubá) + na pomoučnění2 hrnky
olivový olej3 lžíce
sůl1 lžička
voda3/4 hrnku
česnek8 stroužků
Guacamole:
avokádo1 ks
cibule1/2 ks
rajče1 ks
citronová šťáva2 lžičky
česnek2 stroužky
sůl špetka
pepř špetka
Maso:
vepřová krkovice s kostí - cca 2 steaky (nebo jiného masa, ale je lepší trošku tučnější kvůli šťavnatosti)350 g
sůl špetka
pepř špetka
červená paprika1 lžička
kari1 lžička
olivový olej1 lžíce
Další suroviny:
smetana8 lžič
libovolný salát pár lístků
cibule (na jemno nakrájená)1/4 ks
sýr dle potřeby
Postup přípravy:

Kdo miluje vepřové maso a chuť domácích tortil, určitě se nadchne.

Tortilly
1. Prosejte mouku se solí, přidejte olivový olej a postupně vodu a hněťte dokud nevznikne pevné, trošku tahavé těsto. Rozdělte na 8 kousků a nechte asi 10min odpočinout při pokojové teplotě.
2. Do každého kousku přidejte nastrouhaný stroužek česneku (nebude to v tortille až tak moc cítit, ale dodá jí to lepší chuť). Válečkem rozválejte každý kousek do tvaru tortilly. Rozehřejte nepřilnavou pánev a nasucho z každé strany minutu-dvě těsto opečte.

Guacamole
1. Rozmixujte avokádo tyčovým mixérem (nebo pokud nemáte, tak jako já, tak vidličkou), přidejte na velmi jemno nakrájenou cibuli, rajčata, strouhaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř. Dejte vychladit do ledničky.

Maso
1. Steaky osolte, opepřete a okořeňte a na olivovém oleji orestujte, z každé strany tak 6-7min, tak, že budou dostatečně propečené, ale stále šťavnaté. Potom nakrájejte na kousky a připravte k přípravě na tortilly.

Další suroviny
1. Na tortillu postupně dejte smetanu, guacamole, maso, malinko nasekané cibule, salát a trošku strouhaného sýra. Zabalte a můžete podávat.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Sehnalová

    zavřít okno