Pažitka
Název:

Celozrnné vafle ze špaldové mouky


Celozrnné vafle ze špaldové mouky


Ingredience:
Ingredience:
celozrnná špaldová mouka200 g
kyška400 ml
vejce2 ks
kokosový cukr3 lžíce
citronová kůra1 lžička
skořice1/2 lžičky
prášek do pečiva bez fosfátů2 lžičky
vanilkový extrakt1 lžička
sůl špetka
bílý jogurt, domácí nutela a čerstvé ovoce k podávání
Postup přípravy:

Při pohledu na všechny ty krásné fotky snídaní plné vaflí a čerstvého ovoce, jsem vždycky toužila dělat si takové snídaně i doma. Nebyla jsem ale schopná si pořídit vaflovač, a tak jsem byla odkázaná jenom na slintání u instagramu. Před nedávnem ale přišel den D a já si pořídila svůj vlastní vaflovač!!! Pro někoho běžná věc, pro mě to byly druhé vánoce. Od té doby jsme se zamilovali do našich snídaní ještě o kousek víc a vafle jsou na pořadu dne alespoň jednou týdně.

Zásadně nevařím podle receptů, takže nikdy nevím, jak moje ranní pokusy dopadnou. Občas snídáme spíš trhanec, ale jsou dny, kdy se opravdu daří. A mezi takové patří i tento recept na celozrnné vafle ze špaldové mouky. Těsto je úžasně vláčné díky přidání kyšky a božsky voní po skořici. Ty prostě musíte vyzkoušet.

Do mísy rozklepněte vejce, přisypte kokosový cukr a důkladně rozšlehejte. Přilijeme kyšku a vanilkový extrakt a opět vše společně promícháme. Nakonec do tekuté složky vmícháme všechny suché ingredience, tj. špaldovou celozrnnou mouku, citronovou kůru, skořici, prášek do pečiva a špetku soli. Důkladně umícháme hladké vláčné těsto s hustší konzistencí připomínající těsto na lívance.

Takto připravené těsto necháme přibližně půl hodiny odpočívat v pokojové teplotě. Po odležení lehce vymažeme pláty vaflovače kokosovým olejem a necháme péct vafličky.

Dejte si je s čím chcete a co máte nejraději. Já zvolila domácí nutelu, bílý jogurt, čerstvé fíky a banány.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno