Pažitka
Název:

Celozrnný koláč s tvarohem a hruškami


Celozrnný koláč s tvarohem a hruškami


Ingredience:
Ingredience:
celozrnná pšeničná mouka300 g
kokosový cukr80 g
máslo150 g
vejce1 ks
růžová sůl špetka
tvaroh2 vaničky
med1 lžíce
šťáva z citronu dle chuti
velké hrušky4 ks
Postup přípravy:

Od chvíle, kdy jsem poprvé u našich ochutnala tvarohový koláč s rebarborou a zapsala si na něj recept, jsem těchto koláčů v různých obměnách napekla už mraky... ať už pro návštěvu, na oslavu nebo jen tak k nedělní kávě. Nikdy nezklamaly.

Mouku se solí, vejce, cukrem a změklým máslem vypracujeme na hladké těsto a ručně ho vmačkáme do koláčové formy vytřené olejem. Dno propícháme vidličkou. 
Tvaroh vyšleháme s medem a citrónovou šťáva a navrstvíme na syrové těsto. 
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na plátky, které klademe v kruhu na tvarohovou vrstvu.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 stupních 35 min. Koláč necháme vychladit. Nejlepší je druhý den.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno