

| Ingredience: | |
| celozrnná pšeničná mouka | 300 g |
| kokosový cukr | 80 g |
| máslo | 150 g |
| vejce | 1 ks |
| růžová sůl | špetka |
| tvaroh | 2 vaničky |
| med | 1 lžíce |
| šťáva z citronu | dle chuti |
| velké hrušky | 4 ks |
Od chvíle, kdy jsem poprvé u našich ochutnala tvarohový koláč s rebarborou a zapsala si na něj recept, jsem těchto koláčů v různých obměnách napekla už mraky... ať už pro návštěvu, na oslavu nebo jen tak k nedělní kávě. Nikdy nezklamaly.
Mouku se solí, vejce, cukrem a změklým máslem vypracujeme na hladké těsto a ručně ho vmačkáme do koláčové formy vytřené olejem. Dno propícháme vidličkou.
Tvaroh vyšleháme s medem a citrónovou šťáva a navrstvíme na syrové těsto.
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na plátky, které klademe v kruhu na tvarohovou vrstvu.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 stupních 35 min. Koláč necháme vychladit. Nejlepší je druhý den.