Ingredience: | |
hovězí roštěná | 750 g |
červené víno | 2 dcl |
dijonská hořčice | 1 lžička |
pálivý kečup | 1 lžíce |
chilli paprička | malinká |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
brambory na přílohu | dle potřeby |
olej | 2 lžíce |
Mám rád pálívější verzi tohoto receptu, proto každý dejte ostřejších ingrediencí dle vašich chutí. Pokud nemáte hovězí maso, použijte klidně vepřové. Můžete podávat i s rýží.
Nařežeme plátky roštěné, naklepeme, nakrájíme nudličky, osolíme a opepříme.
Připravíme marinádu na cca 750g masa – 2 dcl červeného vína, dijonská hořčice, sladký a pálivý kečup, chili paprička ( jak kdo má rád) . Smícháme , aby se chutě spojily. Maso naložíme, prohněteme důkladně a necháme alespoň 3 hodiny ležet.
Poté rozpálíme olej. Maso společně s cibilkou orestujeme, přidáme zbytek marinády a dusíme doměkka.
Brambory jsem vykrájel na kuličky a dal péct do trouby na 180°C na cca 30-40 min.