Pažitka
Název:

Čertovy hovězí roštěnky s pečeným bramborem


Čertovy hovězí roštěnky s pečeným bramborem


Ingredience:
Ingredience:
hovězí roštěná750 g
červené víno2 dcl
dijonská hořčice1 lžička
pálivý kečup1 lžíce
chilli paprička malinká
sůl špetka
pepř špetka
brambory na přílohu dle potřeby
olej2 lžíce
Postup přípravy:

Mám rád pálívější verzi tohoto receptu, proto každý dejte ostřejších ingrediencí dle vašich chutí. Pokud nemáte hovězí maso, použijte klidně vepřové. Můžete podávat i s rýží.

Nařežeme plátky roštěné, naklepeme, nakrájíme nudličky, osolíme a opepříme.
Připravíme marinádu na cca 750g masa – 2 dcl červeného vína, dijonská hořčice, sladký a pálivý kečup, chili paprička ( jak kdo má rád) . Smícháme , aby se chutě spojily. Maso naložíme, prohněteme důkladně a necháme alespoň 3 hodiny ležet.
Poté rozpálíme olej. Maso společně s cibilkou orestujeme, přidáme zbytek marinády a dusíme doměkka.
Brambory jsem vykrájel na kuličky a dal péct do trouby na 180°C na cca 30-40 min.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Zdeněk Ernest

    zavřít okno