Pažitka
Název:

Červená čočka s koprem a uzeným lososem


Červená čočka s koprem a uzeným lososem


Ingredience:
Ingredience:
červená čočka250 g
uzený losos125 g
střední cibule1 ks
střední mrkev1 ks
česnek2 stroužky
limetková šťáva1 lžíce
kopr (nebo lžička sušeného) hrstka
muškátový oříšek špetka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
zakysaná smetana dle chuti
Postup přípravy:

Po dlouhé době se zase sešla dobrá konstelace - nápad, světlo a chuť vařit. Tak jsem si řekla, že toho využiju a přinesu vám tip na rychlý a chutný oběd nebo večeři.

Dáme si vařit červenou čočku. Mezitím si nakrájíme cibuli a osmahneme na trošce oleje. Nastrouháme na jemno mrkev a česnek, přidáme ke zlatavé cibulce a ještě společně orestujeme. Podlijeme trochou vody a chvilinku podusíme. Uvařenou čočku slijeme a dáme do pánve. Uzeného lososa nakrájíme na kousky a spolu s koprem a muškátovým oříškem přidáme k čočce. Na závěr dochutíme pepřem, solí a limetovou šťávou. Servírujeme s kopečkem zakysané smetany. Ať vám chutná!

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno