Pažitka
Název:

Červená čočka se špenátem a cuketou

bezlepkový recept


Červená čočka se špenátem a cuketou


Ingredience:
Ingredience:
červená čočka1 hrnek (350ml)
listový špenát2 hrsti
malá cuketa1 ks
velká cibule1 ks
řepkový olej2 lžíce
drcený kmín dle chuti
sušený česnek dle chuti
růžová himalájská sůl dle chuti
máslo plátek
Postup přípravy:

Naše oblíbená rychlá večeře v novém kabátku, vhodná i při protikvasinkové dietě.

Na oleji necháme zesklovatět nadrobno posekanou cibuli.

Přidáme k ní na kostičky nakrájenou cuketu (neoloupanou) a překrájené listy špenátu.

Osolíme, okořeníme kmínem a česnekem (klidně použijte čerstvý, ale jen malý stroužek) a dusíme pod poklicí za občasného míchání 5 - 10 minut, až je cuketa na skus.

Mezitím si uvaříme v dvojnásobném množství vody čočku (je hotová za 5 - 7 minut).

Slijeme ji a přimícháme k zeleninové směsi. 

Společně promícháme a můžeme na zjemnění přidat plátek másla.

Servírujeme např. s vejcem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno