

| Ingredience: | |
| červená čočka | 1 hrnek (350ml) |
| listový špenát | 2 hrsti |
| malá cuketa | 1 ks |
| velká cibule | 1 ks |
| řepkový olej | 2 lžíce |
| drcený kmín | dle chuti |
| sušený česnek | dle chuti |
| růžová himalájská sůl | dle chuti |
| máslo | plátek |
Naše oblíbená rychlá večeře v novém kabátku, vhodná i při protikvasinkové dietě.
Na oleji necháme zesklovatět nadrobno posekanou cibuli.
Přidáme k ní na kostičky nakrájenou cuketu (neoloupanou) a překrájené listy špenátu.
Osolíme, okořeníme kmínem a česnekem (klidně použijte čerstvý, ale jen malý stroužek) a dusíme pod poklicí za občasného míchání 5 - 10 minut, až je cuketa na skus.
Mezitím si uvaříme v dvojnásobném množství vody čočku (je hotová za 5 - 7 minut).
Slijeme ji a přimícháme k zeleninové směsi.
Společně promícháme a můžeme na zjemnění přidat plátek másla.
Servírujeme např. s vejcem.
Podrobné info: