Pažitka
Název:

Červená čočka se zeleninou a vejcem

vegetariánský recept


Červená čočka se zeleninou a vejcem


Ingredience:
Ingredience:
cibule1/2 ks
řapíkatý celer hrst
mražená zeleninová směs200 g
červená čočka1/2 hrnku
hudrnka hrst
máslo2 - 3 lžíce
růžová sůl špetka
sušená saturejka hrst
vejce2 ks
Postup přípravy:

Je pátek, má být ryba. Přestože jsem včera utratila majlant v obchodě a losos se na mě směje, chybí na něj nálada. Celé dopoledne kutím, co by uspokojilo mé chuťové pohárky. Jediné, co vím, že by to mělo být bezmasé. Za pět minut dvanáct nakonec volím naši oblíbenou červenou čočku.

Čočku si uvaříme spolu se saturejkou doměkka. Na lžíci másla zpěníme pokrájenou cibulku s celerem, přidáme uvařenou zeleninovou směs a scezenou čočku. Vmícháme zbytek másla, osolíme, posypeme petrželkou a servírujeme s různě upraveným vejcem (já sobě zvolila ztracené, pro prcka vařené natvrdo).

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno