Ingredience: | |
cibule | 1/2 ks |
řapíkatý celer | hrst |
mražená zeleninová směs | 200 g |
červená čočka | 1/2 hrnku |
hudrnka | hrst |
máslo | 2 - 3 lžíce |
růžová sůl | špetka |
sušená saturejka | hrst |
vejce | 2 ks |
Je pátek, má být ryba. Přestože jsem včera utratila majlant v obchodě a losos se na mě směje, chybí na něj nálada. Celé dopoledne kutím, co by uspokojilo mé chuťové pohárky. Jediné, co vím, že by to mělo být bezmasé. Za pět minut dvanáct nakonec volím naši oblíbenou červenou čočku.
Čočku si uvaříme spolu se saturejkou doměkka. Na lžíci másla zpěníme pokrájenou cibulku s celerem, přidáme uvařenou zeleninovou směs a scezenou čočku. Vmícháme zbytek másla, osolíme, posypeme petrželkou a servírujeme s různě upraveným vejcem (já sobě zvolila ztracené, pro prcka vařené natvrdo).
Podrobné info: