

| Ingredience: | |
| bílé zelí | 1/2 hlávky (cca 400 g) |
| velká cibule | 1 ks |
| malý rajčatový protlak | 1 ks |
| drcený kmín | špetka |
| bobkový list | 3 ks |
| nové koření | 4 kuličky |
| zakysaná smetana | 1 kelímek |
| sladká mletá paprika | 1 lžíce |
| vývar nebo voda | 1,5 l |
| máslo nebo olej | kousek |
| sůl | dle chuti |
Polévka, která vás v chladných dnech zaručeně zahřeje....
Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, vmícháme protlak a přidáme nakrájené zelí. Osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme koření a vaříme do změknutí zelí. Poté vmícháme zakysanou smetanu, popř. podle potřeby dochutíme trochou octa. Kdo raději polévky ještě hustší, zahustí jíškou.
Podrobné info: