Ingredience: | |
bílé zelí | 1/2 hlávky (cca 400 g) |
velká cibule | 1 ks |
malý rajčatový protlak | 1 ks |
drcený kmín | špetka |
bobkový list | 3 ks |
nové koření | 4 kuličky |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
sladká mletá paprika | 1 lžíce |
vývar nebo voda | 1,5 l |
máslo nebo olej | kousek |
sůl | dle chuti |
Polévka, která vás v chladných dnech zaručeně zahřeje....
Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, vmícháme protlak a přidáme nakrájené zelí. Osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme koření a vaříme do změknutí zelí. Poté vmícháme zakysanou smetanu, popř. podle potřeby dochutíme trochou octa. Kdo raději polévky ještě hustší, zahustí jíškou.
Podrobné info: