Pažitka
Název:

Červená zelnice z hlávkového zelí


Červená zelnice z hlávkového zelí


Ingredience:
Ingredience:
bílé zelí1/2 hlávky (cca 400 g)
velká cibule1 ks
malý rajčatový protlak1 ks
drcený kmín špetka
bobkový list3 ks
nové koření4 kuličky
zakysaná smetana1 kelímek
sladká mletá paprika1 lžíce
vývar nebo voda1,5 l
máslo nebo olej kousek
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Polévka, která vás v chladných dnech zaručeně zahřeje....

Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, vmícháme protlak a přidáme nakrájené zelí. Osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme koření a vaříme do změknutí zelí. Poté vmícháme zakysanou smetanu, popř. podle potřeby dochutíme trochou octa. Kdo raději polévky ještě hustší, zahustí jíškou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno