Pažitka
Název:

Červený rybíz á la brusinky


Červený rybíz á la brusinky


Ingredience:
Ingredience:
červený rybíz1 kg
skořice1 lžička
kyselina citronová2 lžičky
hřebíček4 - 6 ks
cukr krupice700 g
rum250 ml
Postup přípravy:

Léto je prostě úžasné, neustále dostatek čerstvé zeleniny, bylinek a ovoce. Prostě tohle fakt miluji. Takže "křečkuji" na zimní období a dnes to byl červený rybíz á la brusinky, který je výborný nejen na svíčkovou, ale i ke grilovanému masu, hermelínu, nebo jako dip k sýrům.

Červený rybíz obereme, opereme, necháme okapat a poté přidáme cukr. Pečlivě promícháme kuličky rybízu s cukrem a necháme do druhého dne uležet v chladu. Druhý den přidáme skořici, hřebíčky, kyselinu citronovou a 15 minut provaříme. Poté stáhneme z plotny, přilijeme rum, promícháme a ještě horké plníme do sklenic, které uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Z této dávky máme cca 6 malých skleniček od jogurtu, nebo přesnídávky. Rybíz á la brusinky je výborný nejen na svíčkovou, ale i ke grilovanému masu, hermelínu, nebo jako dip k sýrům.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno