

| Ingredience: | |
| voda | 1,5 l |
| brambory | 300 g |
| pokrájená zelenina (pórek, květák, řapíkatý celer, cibule, kedlubna, mrkev, petržel) | 300 - 400 g |
| lesní houby | 2 lžíce |
| máslo | 40 g |
| hraška (hladká mouka) | na zahuštění |
| drcený kmín | dle chuti |
| majoránka | dle chuti |
| jarní cibulka | 1 ks |
| česnek | 3 - 4 stroužky |
| sůl | dle chuti |
| mletý pepř | dle chuti |
| kurkuma | špetka |
| mletý zázvor | špetka |
| nať z petrželka a jarní cibulky | dle chuti |
Bramboračka je česká klasika. Já ji zkusila ozvláštnit zázvorem a bramboračka tak získala úplně jiný rozměr, moc jsme si pochutnali.
Do nádoby s vodou vložíme pokrájen a oloupané brambory, očištěnou a omytou zeleninu, kmín, sůl, kurkumu, špetičku zázvoru, mletý pepř a vaříme doměkka. Nakonec přidáme povařit houby. V hrnku rozmícháme hrašku s vodou podle návodu. Povaříme ještě cca 12 minut. Ochutíme majoránkou, přidáme prolisovaný česnek a podle každého dochutíme. Nakonec přidáme nadrobno pokrájenou petrželku a zjemníme máslem.
Podrobné info: