

| Ingredience: | |
| máslo | 1 plátek |
| olivový olej | 1 lžička |
| česnek (stroužky nakrájet na jemné plátky) | 1 palice |
| malá červená cibulka (nakrájená najemno) | 2 ks |
| brambory (na kostičky) | 2 ks |
| mrkev (na kostičky) | 1 ks |
| nakrájená kvalitní šunka | 10 dkg |
| nastrouhaný sýr | 10 dkg |
| sušená zelená petrželka | 1 lžička |
| krutonky z žitného chleba | dle chuti |
| jarní cibulka | na posypání |
| zeleninový vývar | dle potřeby |
Všude číhají bacily, tak se trochu nadopujeme přírodními antibiotiky. Horká polévka je ta nej.
Do hrnce dáme máslo, olivový olej a vše orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme po dobu 25 minut. Po uvaření zasypeme petrželkou.
Do polévkové misky dáme šunku a sýr, zalijeme polévkou, zasypeme krutonky a jarní cibulkou a můžeme podávat.