Pažitka
Název:

Česnekový pizza chleba


Česnekový pizza chleba


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka100 g
žitná mouka80 g
olivový olej2 lžíce
vlažná voda150 ml
cukr1/2 lžičky
sůl1 lžička
droždí nebo 1/2 kostky1/2 sáčku
česnek2 - 3 stroužky
černé olivy dle chuti
Postup přípravy:

Tento recept na pizza chleba je tak trochu Lubova parketa, ale už jsem ho okoukala a vždy jsme ho připravovali spolu. Pizzu máme oba dva moc rádi a toto je taková odlehčená varianta k pivu či vínu. Žádný sýr ani rajčatové pyré.

1. Odměřenou vodu smícháme s 1/2 lžičkou cukru, s 1 lžičkou soli a k tomu přidáme droždí. Promícháme a kvásek necháme cca 15 minut odpočinout. 

2. Po cca 15 minutách smícháme naváženou moukou s 1 lžící oleje a s kváskem.

3. Pomocí rukou vypracujeme nelepivé těsto, dle potřeby přidáme trochu mouky nebo oleje (z praxe vím, že spíš jednu lžíci mouky).

4. Těsto necháme pod utěrkou odpočinout cca 15 minut.

5. Poté ho pomocí rukou na plechu vypracujeme do oválné placky a uděláme do ní pomocí obracečky nebo příborového nože stejně dlouhé proužky.

6. Potřeme směsí 1 lžíce olivového oleje a 2 - 3 stroužků česneku. Posypeme nakrájenými černými olivami a dáme do trouby

7. Pečeme cca 15 minut na 190°C dle potřeby a tloušťky těsta, dokud nebude pizza chleba zlatavý a křupavý. 

My máme raději, když je pizza chleba tenký a křupavý.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno