

| Ingredience: | |
| mleté vepřové maso | 1 kg |
| sůl | 1 lžíce |
| cukr | 1 lžíce |
| voda | 200 ml |
| vejce | 2 ks |
| strouhanka | 2 hrsti |
| majoránka | dle chuti |
| sušený česnek | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| pepř | dle chuti |
| cibule | dle chuti |
| plnotučná hořčice | dle chuti |
Na tuhle českou klasiku si nejvíce vzpomínám ze školní jídelny. Domácí čevabčiči jsou ale mnohem lepší.
Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.
Do masa druhý den dáme vejce a strouhanku, opepříme, přidáme majoránku a sušený česnek a vše dobře promícháme. V ruce uválíme válečky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji.
Podáváme je s cibulkovou hořčicí, cože je na jemno nakrájená cibule smíchaná s plnotučnou hořčicí.
Protože jsme maso den předem naložili, jsou čevabčiči krásně jemné a nejsou tuhé.
Podrobné info: