Pažitka
Název:

Cheesecake


Cheesecake


Ingredience:
máslové sušenky (250 g)2 balíčky
ricotta500 g
mascarpone250 g
dětská krupička2 lžíce
máslo250 g
krupicový cukr150 g
žloutek4 ks
mléčná čokoláda200 g
šťáva z citronu1 ks
máslo a hladká mouka na vymazání formy
Ingredience:
Postup přípravy:

Přichází víkend a s ním i čas na malé hříchy ve stravování. =D 

Zahřešte si s čistým svědomím. Tento koláč za to opravdu stojí! Obalte své pocuchané nervy z napjatého týdne, oddejte se dokonalému propojení chutí a užijte si chvíle volna naplno! =) Navíc je tenhle cheesecake tak jednoduchý na přípravu! ;)

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Máslové sušenky rozmačkejte napadrť. =D Pokud máte paličku na maso, můžete sušenky dát do igelitového sáčku a rozdrtit je paličkou. Rozpusťte si 150g másla a vmíchejte ho do rozdrcených sušenek. Dortovou/koláčovou formu si vymažte máslem a vysypte hladkou moukou. Do vymazané formy přendejte sušenkovou směs a dejte péct do trouby na 10 minut. Mezitím vyklopte do větší mísy ricottu i mascarpone, cukr, citrónovou šťávu, krupičku a žloutky a všechno důkladně promíchejte elektrickým mixérem/šlehačem do chvíle, kdy budete mít hladkou hmotu. Až uplyne 10 minut a vyndáte sušenkový korpus z trouby, nechte ho alespoň 20 minut vychladnout a poté na něj vlijte hmotu z mascarpone a ricotty. Dejte do vyhřáté trouby péct na 45 minut. Náplň by měla být na dotek pevná. Až budete mít koláč upečený, nechte ho vychladnout, alespoň dvě hodiny. (Já ho nechala vychladnout přes noc.) A poté na něj udělejte čokoládovou polevu. Ta je velmi jednoduchá. Nalámejte čokoládu na kostičky a dejte je do nepřilnavého rendlíku. Přidejte k nim na plátky nakrájené máslo a společně to na mírném plameni zahřejte, dokud se obojí nerozpustí a nespojí. Rozpuštěnou hmotu přelijte na cheesecake a nechte v lednici tuhnout alespoň 2 hodiny, dokud nebude poleva ztuhlá.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno