Pažitka
Název:

Cheesecake s jahodovou omáčkou


Cheesecake s jahodovou omáčkou


Ingredience:
Korpus:
máslové sušenky150 g
mleté mandle70 g
rozpuštěné máslo50 g
Náplň:
ricotta400 g
sýr Philadelphia400 g
krupicový cukr150 g
kůra z citronu1 ks
vanilkový extrakt2 lžičky
velké vejce3 ks
Jahodová omáčka:
jahody500 g
šťáva z citronu1/2 ks
cukr dle chuti
škrob rozmíchaný v trošce vody1 lžička
Postup přípravy:

Když jsem se v týdnu dívala na jeden díl pořadu Prostřeno!, se zděšením jsem zjistila, že se pořád najde spousta lidí, kteří neznají cheesecake. Soutěžící ho četli jako “chéze cáke, čís kou, číze kůký, šozé kaké…” a představovali si zmrzlinu s polevou, sýrové sušenky a jiné dobroty, které s cheesecakem nemají nic společného.

POSTUP:
V mixéru rozdrťte sušenky a mandle a propracujte je s rozehřátým máslem. Do dortové formy “skřípněte” pečící papír a stěny vytřete máslem. Na dno dortové formy rovnoměrně namačkejte směs ze sušenek a uložte do lednice.

V míse do hladka ušlehejte veškeré ingredience na náplň. Vyndejte z lednice formu s korpusem a naneste na něj náplň.

Pečte na 150 stupňů, dokud okraje nebudou zlatavé (střed se bude lehce chvět). Po vyjmutí z trouby nechte chladnout ve formě. Následně okraje uvolníte od stěn pomocí nože. Uložte do lednice a nechte chladit.

JAHODOVÁ OMÁČKA:
Jahody rozmačkejte vidličkou a nechte je rozvařit v hrnci. Oslaďte dle chuti, přidejte šťávu z citronu a rozmíchaný škrob. Nechte +10 minut provařit a je hotovo.

TIP: Cheesecake podávejte vychlazený s čerstvými jahodami a omáčkou, která může být teplá nebo studená.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Chotová

    zavřít okno