Pažitka
Název:

Cheesecake


Cheesecake


Ingredience:
máslové sušenky1 balení
máslo dle potřeby
cukr práškový dle chuti
vanilkový lusk1 ks
šlehačka250 ml
mascarpone dle potřeby
jahody dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Milujete cheesecake? Vyzkoušejte tento recept z pravého mascarpone. Cheesecake stačí ozdobit nějakým čerstvým ovocem.

Rozdrtíme si sušenky na drobnou drť  například válečkem na těsto. Na pánvičce necháme rozehřát máslo do tekutého stavu a přidáme sušenkovou drť. Směs rozmícháme, aby se ingredience krásně spojily. Vzniklé těsto vložíme do dortové formy a pěstí upěchujeme, abychom vytvořili spodní vrstvu cheesecaku. Formu poté vložíme do lednice na min. hodinu, aby těsto ztuhlo. Ze zbylých ingrediencí si rozmícháme krém, který po vychladnutí rozetřeme po ztvrdlém korpusu. Vzniklý dort dále chladíme v lednici nejlépe přes noc do druhého dne.

Servírujeme s čerstvými  jahodami nebo s jakýmkoliv ovocem.

Přesný poměr ingrediencí vám nemůžeme bohužel sdělit, neboť si chráníme svoji recepturu. Ale je to jednoduché – možná na to přijdete! 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Lukáš Dvořák

    zavřít okno