Pažitka
Název:

Cherry negro


Cherry negro


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka345 g
jedlá soda1/2 lžičky
práškové kako20 g
sůl1/2 lžičky
máslo pokojové teploty115 g
krupicový cukr350 g
řepkový olej240 ml
velká vejce4 ks
vanilkový extrakt dle chuti
jablečný ocet1 lžíce
kefír + 100 ml vody140 ml
třešně dle potřeby
Postup přípravy:

Včera jsem si natrhala luxusní třešně. Byly tak krásně tmavé a sladké. Nechtělo se mi dělat bublaninu nebo nějaký táč a tak vznikla nová nadýchaná a úžasně vláčná buchty, kterou jsem pojmenovala Cherry negro.

Třešně si ideálně vypeckujte. Já peckovač nemám a tak jsem rozkrojila na půl a pecky vyndala.

Pokud nemáte děti a nebo vám pecky nevadí, tak klidně dejte třešně celé.

Opravdu to záleží jen na vás.

Nachystejte si tři mísy a elektrický šlehač či robot.

Troubu si předehřejte na 180°C.

Nejprve smíchejte mouku, sodu, kakao a sůl. V druhé míse smíchejte máslo, cukr a žloutky. Šlehejte zhruba 2 - 3 minuty a jakmile máte vyšleháno, tak přidejte  olej, vanilku a ocet.

Opět šlehejte 2 - 3 minuty.

Otáčky dejte na minimum a střídavě přisypávejte obsah misky se suchými složkami a kefír naředěný vodou.

Ve třetí misce, která je důkladně odmaštěná vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.

Ten opatrně zapracujte lehkým převalováním do těsta.

Plech si vymažte máslem a vysypte polohrubou či hrubou moukou. Vlijte těsto a hustě poklaďte třešněmi.

Pečte 20 - 25 minut na 180°C . Špejlí píchněte do středu a pokud se na špejli nelepí, tak máte hotovo.

Buchtu nechte před krájením řádně vychladnout.

Na ozdobu můžete pocukrovat.

Buchta je velmi jemná a nadýchaná. K odpolední kávičce s kopečkem šlehačky…nemůžete udělat chybu.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno