Pažitka
Název:

Chili con carne bez chilli z pomalého hrnce


Chili con carne bez chilli z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
olej3 lžíce
velká cibule1 ks
česnek2 stroužky
střední mrkev1 ks
červené fazole (v suchém stavu)225
mleté hovězí maso500 g
sekaná rajčata1 konzerva
passata3 lžíce
římský kmín1 lžíce
drcený kmín1/2 lžičky
uzená mletá paprika1 lžička
sladká mletá paprika1 lžička
mletý koriandr1/4 lžičky
třtinový cukr2 lžičky
kajenský pepř dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Ano, zní to trochu úsměvně, ale já chtěla vytvořit verzi, kterou by si mohla dát i naše tříleťačka. Jinak fazole jsou moje nejméně oblíbená luštěnina, ale tohle je opravdu veliká dobrota. V této podobě je vezmu na milost kdykoli (smích).

Fazole si namočíme den předem do vody, alespoň na 12 hodin nebo můžeme použít sterilované. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, a když začne chytat barvu, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a česnek. Společně chvilku restujeme, přisypeme veškeré koření a necháme rozvonět. Poté dáme zatáhnout mleté maso, které dobře promícháme s obsahem hrnce a čekáme, než se orestuje ze všech stran. Zalijeme sekanými rajčaty, passatou, přisypeme třtinový cukr a nakonec vmícháme slité fazole. Vše přendáme do pomalého hrnce a necháme dusit na stupeň HIGH 4 hodiny. Nebo lze připravit i bez pomoci pomalého hrnce, prostě jen dusíme na plotně do změknutí fazolí. V tom případě ale musíme hlídat a občas promíchat. Podávat lze s rýží nebo kukuřičnými tortillami. Snad vám zachutná stejně jako nám.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno