Pažitka
Název:

Chilli con carne


Chilli con carne


Ingredience:
Ingredience:
olej dle potřeby
cibule2 ks
česnek2 stroužky
mleté hovězí500 g
loupaná rajčata1 plechovka
červené fazole1 plechovka
červená paprika1 ks
rajský protlak2 lžíce
hovězí vývar300 ml
červené víno1 dcl
drcený kmín1 lžička
mleté chilli1 lžička
pálivá paprika1 lžička
mletá skořice1/2 lžičky
hořká čokoláda3 kostičky
zakysaná smetana1 kelímek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tohle bylo na přání mého partnera. Největší pochvalou bylo, že mi po obědě řekl, ať zbytek nakrabičkuju a hlavně ať mu to už nejím. Takže i přes to, že to byl první pokus, považuji ho za velmi vydařený a určitě jsem toto jídlo nedělala naposled.

Nejprve si orestujeme cibulku, kterou jsme si najemno nakrájeli. Po chvíli přidáme nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou červenou papriku a veškeré koření. Restujeme asi 5 minut a během této doby neustále mícháme. Jakmile se vůně koření teplem hezky uvolní, přidáme maso, které se snažíme co nejvíce rozmělnit na malinké kousíčky a restujeme, dokud nebude maso hezky opečené ze všech stran. Nyní můžeme přidat pokrájená rajčata z plechovky, rajský protlak, horký vývar a víno. Vše dobře osolíme a opepříme a necháme probublávat asi 20 minut. Během této doby směs kontrolujeme a v případě potřeby přidáme trochu vody. Po 20ti minutách přidáme čokoládu a fazole, promícháme a necháme provařit. Jakmile je jídlo hotovo, nechte ho ještě aspoň 5 minut odpočnout, aby se veškerá chuť koření uvolnila. Na talíři můžeme pro zjemnění přidat do jídla 1 lžíci zakysané smetany. Podávat můžeme např. s čerstvým pečivem nebo rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno