Pažitka
Název:

Chilli con carne


Chilli con carne


Ingredience:
Ingredience:
mleté hovězí maso500 g
olej1 lžíce
střední cibule1 ks
česnek2 stroužky
sekaná rajčata2 konzervy
červené fazole2 konzervy
římský kmín1/2 lžičky
hovězí vývar400 ml
chilli paprička1 ks
čokoláda na vaření3 kostičky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
koriandr dle chuti
zakysaná smetana dle chuti
Goudacca 100 g
Postup přípravy:

Hele, já nevím… dva měsíce umíráme vedrem, ještě včera se pomalu nedalo dejchat a najednou lup… 17 stupňů! Co s tím… můžu pustit topení, anebo… si uvařím parádní Chilli con carne! A to nejlepší se musí vařit s čokoládou, pomalu a dlouho. Ale nebojte, nemusíte u něj stát věčnost, jako u guláše… tohle je vlastně na přípravu úplná sranda.

Na oleji zpěníme cibulku, česnek, římský kmín a přidáme mletý maso, které za stálého míchaní restujeme, dokud nevyvaříme veškerou šťávu až na tuk. Osolíme, opepříme, pak přihodíme sekaný rajčata, fazole, čokoládu a chilli papričku. Zalijeme vývarem, vše promícháme, přivedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a v přiklopeném hrnci vaříme alespoň 2 hodiny. 3 hoďky, pokud na to máte čas a chcete mít Chilli naprosto dokonalý. Každou hoďku směs promícháme a dílo je hotovo! Podáváme se zakysanou smetanou, koriandrem, troškou sýru a třeba bagetou, rýží, chlebem, nebo jen tak.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno