Pažitka
Název:

Chilli con carne se sušenými rajčaty


Chilli con carne se sušenými rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
pečivo k podávání
dobré mleté hovězí400 g
červená cibule, nasekaná na jemno1 ks
červené chilli papričky1 - 2 ks
sůl dle chuti
olivový olej dle potřeby
krájená rajčata1 konzerva
červené fazole1 konzerva
sušená rajčata naložená v oleji4 - 5 ks
prolisovaný česnek2 stroužky
sušená majoránka dle chuti
drcený římský kmín1 lžička
červená paprika, nakrájená na kostičky1 - 1,5 ks
hovězí vývar500 ml
sladká mletá paprika1,5 lžičky
uzená sladká paprika1 lžička
zakysaná smetana k podávání
Postup přípravy:

Neznám snad nikoho, kdo by nemiloval tohle vynikající jídlo s výraznou chutí chilli papriček, fazolí a sladkých rajčat. U nás je to velmi oblíbená dobrota, které vždy navaříme co největší množství a o obědy do práce máme postaráno. Navíc u tohohle pokrmu platí, že po uležení je ještě lepší. Dá se podávat s pečivem, tortillou, rýží a ještě ozdobené zakysanou smetanou pro zjemnění. My dáváme přednost pečivu. Dnešní recept je od toho tradičního odlišný díky použití sušených rajčat, která nejsou obvyklou surovinou, ale máme vyzkoušeno a mohu jen a jen doporučit. Jedná se o změnu drobnou, ale přesto znatelnou, pokrm je o trochu sladší a výraznější.

Nejprve si na pánvi s trochou olivového oleje necháme zesklovatět cibulku, poté přidáme mleté maso a nakrájenou papriku, vše hezky opečeme ze všech stran. Přidáme česnek, nakrájenou chilli papričku, římský kmín a sušená rajčata. Vše za stálého míchání necháme asi tři minuty osmahnout. Zlijeme konzervou rajčátek, osolíme, přidáme obě mleté papriky a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme do zhoustnutí omáčky. Občas samozřejmě promícháme, zvlášť ke konci, když je omáčka hustší, musíme míchat častěji, ab se nám nepřichytla.

Když je omáčka dostatečně hustá, je načase přidat fazole. Ty necháme prohřát necelých pět minut, poté už jen dochutíme solí pepřem, paprikou apod. Na závěr vmícháme majoránku. Servírujeme s pečivem a zakysanou smetanou.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno