Pažitka
Název:

Chilli con queso


Chilli con queso


Ingredience:
Ingredience:
čedar200 g
menší cibule1 ks
česnek2 stroužky
máslo plátek
hladká mouka2 lžíce
mléko200 ml
hustá zakysaná smetana3 lžíce
jalapeňo papričky (sterilované) dle chuti
feferonka dle chuti
rajče zbavené dužiny1 ks
čerstvý koriandr hrst
sůl špetka
Postup přípravy:

Kdo miluje ostřejší jídla, určitě si zamiluje tento vynikající dip chilli con queso znamená "se sýrem".

Na másle zpěníme na velmi jemno nakrájenou cibuli, když je sklovitá, přidáme česnek a chvilku necháme rozvonět, nesmí zhnědnout. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme studeným mlékem. Pečlivě rozmícháme hrudky a 5 minut provaříme a mícháme. Poté přidáme všechny nasekané papričky (každý kolik snese), na drobné kostičky nakrájené rajče a nahrubo nastrouhaný sýr. Za stálého míchání necháme zcela rozpustit. Vmícháme zakysanou smetanu, posekaný koriandr, osolíme a prohřejeme. Podáváme teplé s kukuřičnými chipsy, popř. tortillou.
Poznámka

U nás těžko sehnat originální mexické sýry, které by tam měly patřit, ale i takhle si, myslím, pochutnáte. Můžete uchovat i v lednici a opět ohřát.
Čerpala jsem ze zahraničních webových stránek, con queso znamená "se sýrem".

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno