

| Ingredience: | |
| předvařené krevety gambas | 4 ks | 
| extra panenský olivový olej | 1 lžíce | 
| sušená chilli paprička | špetka | 
| sušená mletá citronová tráva | špetka | 
| sušený mletý zázvor | špetka | 
| mořská sůl | špetka | 
| česnek | dle chuti | 
Miluji ryby a všechny možné mořské potvory.
Miluji ryby a všechny možné mořské potvory. U krevet mi sice vadí jejich vyloupávání a vytahování střívka, ale stejně si je jednou za čas musím prostě dát! Toto jídlo může sloužit jako předkrm, ale i hlavní chod, pokud si koupíte krevet více. Příprava je velmi jednoduchá, takže teď jen začněte přemýšlet, kde koupíte celé krevety. Já si koupila předvařené gambas krevety v Oceanu48.
Krevety zbavte hlavy a vyloupejte je. Poté je očistěte od střívka. Střívko se nachází na "hřbetní" straně krevet. Stačí si hřbet jen trochu naříznout po celé délce a vyndat takovou tmavě hnědou až černou "nitku" a důkladně je propláchněte, abyste měli jistotu, že v krevetce nic nezůstalo. Na pánvi si rozehřejte olivový olej. Až bude zahřátý, ztlumte trochu plamen a do pánve vložte rozmáčklý stroužek česneku a krevety. Krevety opékejte cca 3 - 5 minut. Mezitím je osolte, přidejte špetku chilli, citrónové trávy a zázvoru. Pořádně promíchejte a můžete ihned podávat. Hotové krevety můžete ozdobit plátkem citrónu a větvičkou rozmarýnu. Podávejte s opečenou bagetkou s bylinkovým máslem.
Podrobné info: