Pažitka
Název:

Chilli pasta


Chilli pasta


Ingredience:
Ingredience:
chilli papričky (nejlépe červené)300 g
sůl30 g
olej300 ml
Postup přípravy:

Ty nejjednodušší věci jsou nejlepší. Vyráběla jsem už  několik chilli past a omáček. Nakonec se mi nejvíc osvědčila ta úplně nejjednodušší. Je perfektní při dochucování guláše, na nakládaný hermelín, do číny, na hummus... Jenom musíte při dochucování jídla počítat s tím, že je pasta slaná a tak celkově míň osolit a nakonec to dotáhnout až pastou. 

Chilli papričky umyjte a odřezejte jim zelené vršky. Společně se solí je vložte do mixéru a přilijte polovinu oleje. Začněte mixovat a postupně dolijte všechen olej.

Chilli pasta mi takhle ve skleničce v lednici vydržela rok, než se spotřebovala. Vždycky jsem nad chilli měla aspoň malou vrstvičku oleje. Ale taky jsem do chilli pasty vždycky strkala jenom čistou lžičku. Množství je přibližně na 3 skleničky jogurtové velikosti.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno