

| Ingredience: | |
| vypeckované švestky | 1500 g |
| vinný ocet | 750 ml |
| sůl | 1 lžička |
| česnek | 4 stroužky |
| sušená chilli paprička | 4 ks |
| čerstvý zázvor | kousek |
| krupicový cukr | 750 g |
| mletý hřebíček | 4 ks |
| mleté nové koření | špetka |
Urodily se vám švestky? Máme tu skvělý tip, jak je efektivně a chutně zpracovat. Připravte z nich omáčku, která dodá tu správnou chuť například grilovanému masu.
Pěkně vyzrálé švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. V hrnci se silným dnem smícháme švestičky, ocet (dala jsem bílý, ale myslím si, že stejný efekt bude mít i červený nebo kombinace obou), drcený česnek, chilli, sůl a zázvor, přivedeme zvolna k varu a za stálého míchání vaříme 45 min nebo až má směs konzistenci kaše. Pak přidáme cukr, nové koření a hřebíčky, znovu přivedeme k varu a za jemného probublávání vaříme dalších alespoň 30 min. Pak ponorným mixérem rozmixujeme a naplníme do čistých, suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
V této poloze necháme vychladnout.