

| Ingredience: | |
| čínské rýžové nudle | 130 g |
| silný zeleninový vývar | 1,5 l |
| mrkev | 2 ks |
| petržel | 2 ks |
| řapíkatý celer | 4 stonky |
| fenykl | 1/2 ks |
| zázvor | kousek |
| česnek | 6 stroužků |
| pórek | 1/2 ks |
| cuketa | 1 ks |
| červená paprika | 1 ks |
| chilli paprička | dle chuti |
| šťáva z citronu | 1 ks |
| sojová omáčka | pár kapek |
| olivový olej | trochu |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| nať z řapíkatého celeru | na ozdobení |
| petržel | na ozdobení |
Chutný vývar plný zeleniny, skvělá volba před jakýmkoliv dalším menu, nebo jako samostatné jídlo třeba s opečenou bagetkou.
Pracovat se může s jakoukoliv zeleninou, kterou máte po ruce. Můžete přidat i kousek ryby nebo drůbežího masa. Fantazii se meze nekladou.
Rýžové nudle zalijeme vařícím vývarem, zaklopíme a necháme nabobtnat, poté scedíme. Zeleninu - já jsem použila mrkev, petržel, pórek, fenykl, zázvor, chilli papričku, česnek, papriku, řapíkatý celer a cuketu nakrájíme na kousky a vše orestujeme na olivovém oleji. Zalijeme vývarem, vhodíme chilli papričku, aby se nám v polévce vyvařila, zakápneme sojovou omáčkou, citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme a chvilku povaříme. Do misek vkládáme uvařené nudle, které přelijeme vývarem se zeleninou a ozdobíme zelenou natí z řapíkatého celeru a petrželkou.