Pažitka
Název:

Chléb na plech ze žitných a ovesných otrub se semínky


Chléb na plech ze žitných a ovesných otrub se semínky


Ingredience:
Ingredience:
dýňová semínka1 lžíce
jedlá soda nebo prášek do pečiva1 lžička
lněná semínka1 lžíce
bílý jogurt250 g
vejce3 ks
sezamová semínka1 lžíce
drcený kmín1 lžíce
mungo výhonky1 lžíce
žitné otruby4,5 lžíce
ovesné otruby4,5 lžíce
mořská sůl s bylinkami dle chuti
Postup přípravy:

Otruby i dýňová semínka jsou skvělým zdrojem vlákniny a měly by být součástí našeho jídelníčku. Proto jsem dneska zkusila upéct tento chléb na plech a přidat do něj různá semínka a otruby.

Nejprve si smícháme všechny suché přísady - žitné a ovesné otruby, všechna semínka, jedlou sodu, koření a trochu soli.

Přidáme jogurt, vejce a zlehka vmícháme mungo výhonky a koření.

Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme do obdélníku o výšce cca 0,5 cm.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě ve střední poloze trouby cca 17 - 20 minut. Po upečení chléb obrátíme na utěrku, stáhneme pečící papír a necháme chladnout.

Do chleba můžeme přidat i slunečnicová semínka, či výraznější bylinky a koření. Chléb je křehký a velmi rychle mizí.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno