Pažitka
Název:

Chleba s medvědím česnekem


Chleba s medvědím česnekem


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka500 g
mléko250 ml
droždí (1/2 kostky)1 sáček
sůl10 g
cukr krupice10 g
slunečnicová semínka hrst
rozpuštěné máslo60 g
medvědí česnek100 g
Postup přípravy:

Tak dokud ještě roste, tak je třeba jej řádně využít. Vyzkoušejte ho přidat do domácího chleba.

Veškeré ingredience kromě medvědího česneku smícháme a uhněteme těsto. Necháme kynout asi 45 minut. Poté přidáme nasekaný medvědí česnek a znovu uhněteme. 

Připravené těsto vložíme do formy (já používám silikonovou formu na chleba, takže není třeba ji vymazávat). Necháme ve formě znovu asi půl hodiny kynout.

Vykynuté těsto vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů cca 45 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Monika Narrath

    zavřít okno