

| Ingredience: | |
| chleba | 8 plátků |
| vejce | 6 - 8 ks |
| malá cibule | 1 ks |
| plnotučná hořčice | dle potřeby |
| zelenina | dle chuti |
| bylinky | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Po víkendu jsme měli doma hodně staršího chleba, takže volba dnešní večeře byla jasná. Chleba ve vajíčku se zdá být nezdravou večeří... Proto nechávám chleba po usmažení okapat na papírové utěrce a abych neměla špatné svědomí, tak z té nezdravé mastné verze, "vytuním" díky zelenině "zdravou lehkou véču". A samo sebou, že děti měly chlebíky bez hořčice - té ještě nepřišly na chuť.
Nakrájíme si chleba na plátky, vajíčka si rozšleháme v misce se špetkou soli a pepře a krajíce v nich namáčíme. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Položíme je chvilku na kuchyňskou utěrku, aby se nasákl přebytečný olej a pak je potřeme hořčicí a ozdobíme cibulí, zeleninou nebo bylinkami.
Podrobné info: