Pažitka
Název:

Chleba ve vajíčku


Chleba ve vajíčku


Ingredience:
Ingredience:
chleba8 plátků
vejce6 - 8 ks
malá cibule1 ks
plnotučná hořčice dle potřeby
zelenina dle chuti
bylinky dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Po víkendu jsme měli doma hodně staršího chleba, takže volba dnešní večeře byla jasná. Chleba ve vajíčku se zdá být nezdravou večeří... Proto nechávám chleba po usmažení okapat na papírové utěrce a abych neměla špatné svědomí, tak z té nezdravé mastné verze, "vytuním" díky zelenině "zdravou lehkou véču". A samo sebou, že děti měly chlebíky bez hořčice - té ještě nepřišly na chuť.

Nakrájíme si chleba na plátky, vajíčka si rozšleháme v misce se špetkou soli a pepře a krajíce v nich namáčíme. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Položíme je chvilku na kuchyňskou utěrku, aby se nasákl přebytečný olej a pak je potřeme hořčicí a ozdobíme cibulí, zeleninou nebo bylinkami.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno