

| cukr krupice | 2 lžíce |
| vařené nastrouhané brambory | 300 g |
| syrové brambory nastrouhané najemno | 300 g |
| polohrubá mouka | 200 g |
| sůl | špetka |
| sádlo | kousek |
| uzený špek | 100 g |
| větší cibule (nakrájená najemno) | 1 ks |
| kysané zelí | 1 balení (500 g) |
| cibule | 2 ks |
| Ingredience: |
Bramborové knedlíky a zelí - kdo by neměl rád tuto kombinaci.
Ze strouhaných brambor vymačkáme přebytečnou vodu a smícháme s vařenými strouhanými bramborami. Ochutíme solí, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Vaříme ve vařící osolené vodě cca 7 minut. Lehce omastíme rozpuštěným sádlem.
Špek orestujeme, přidáme najemno krájenou cibulku a opečeme dozlatova. Na sádle zesklovatíme najemno krájenou cibulku. Přidáme zelí, ochutíme cukrem a solí a pod poklicí zvolna dusíme doměkka.
Podrobné info: