Pažitka
Název:

Chobotničky na červeném víně


Chobotničky na červeném víně


Ingredience:
Ingredience:
chobotničky1 kg
větší, více zralá rajčata4 ks
česnek4 stroužky
suché červené víno150 ml
červený vinný ocet100 ml
drůbeží vývar500 ml
velká cibule1 ks
panenský olivový olej trochu
rajčatový protlak1 lžíce
bobkový list1 ks
oregano špetka
krupicový cukr dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Připomeňme si úžasné chvíle dovolené někde v tropickém ráji.

Chobotničky opereme (pokud máme mražené, necháme rozmrznout) a necháme okapat.

Rajčata nakrojíme do kříže a spaříme. Oloupeme, vyjmeme jadérka a dužinu nakrájíme na kusy.

V kastrolu rozpálíme olej a přidáme chobotničky. Přidáme oloupaný a přepůlený česnek. Promícháme a restujeme 10 - 15 minut dokud se neodpaří tekutina, kterou chobotničky pustí.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

Přilijeme víno a vinný ocet, přidáme rajčata, cibuli, bobkový list a protlak. Promícháme a přilijeme vývar. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka 45 - 60 minut. Průběžně kontrolujeme, jestli jsou chobotničky měkké. Pokud jsou, déle nevaříme - opět by ztvrdly.

Dochutíme oreganem, cukrem, solí a čerstvě namletým pepřem.

Jako přílohu jsem použil grilovanou bagetu.

Vařením se chobotničky hodně smrsknou, takže z 1 kg syrových jsou tak 3 porce.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno