Pažitka
Název:

Chřestová omeleta


Chřestová omeleta


Ingredience:
Ingredience:
vejce2 ks
pokrájená hladkolistá petrželka nebo pažitka1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
máslo1 lžička
Příloha:
chřest6 ks
jahody2 ks
balsamico dle chuti
Postup přípravy:

Já osobně vajíčka k snídani nemám ráda, ale manžel je miluje. A tak jsem si řekla, že mu je jednoho dne připravím rovnou do postele.

Znáte to, otevřete oči a první, co vidíte je sklenice plná čerstvě vymačkaných pomerančů, talíř s omeletou a krásně zeleného chřestu a kousek sladké tečky. Pokud to neznáte, tak to určitě zkuste. Ať už připravit pro svou drahou polovičku (to člověku také udělá radost) nebo to nenápadně nadhoďte a třeba vám ji připraví.

Když jsem připravovala tuto bylinkovou omeletu se zeleným chřestem, tak jsem byla zvědavá na reakci manžela. A ten byl v sedmém nebi. Takže mise splněna a úžasný den mohl začít.

Nejprve si vyklepneme dvě vajíčka do misky. Nejlépe ta šťastná nebo domácí.

Přidáme lžíci bylinek.

Osolíme a opepříme.
Dáme si vařit vodu a když je vaří, tak jí osolíme a přidáme do ní chřest. Ten vaříme 1,5 minuty.

Vodu slijeme a rychle chřest zachladíme. Tím se proces vaření zastaví a chřest bude stále krásně zelený a plný chuti.

Rozpálíme pánev na střední plamen. Když je pánev rozpálená, tak na ní dáme lžičku másla.

A nalijeme směs z vajíček.

A necháme pomalu opékat. Jakmile je omeleta upečená a na povrchu stále lehce mazlavá, tak je ta správná chvíle jí stáhnout z plotýnky.

Omeletu přendáme na talíř. Měla by díky máslu lehce sklouznout. Položíme na ní chřest a přeložíme z obou stran.

Já jsem k tomu připravila ještě malý salátek z jahod a chřestu, který jsem zakápla balsamicem. Je to výborná kombinace.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Kateřina Kuranova

    zavřít okno