

| Ingredience: | |
| rýže arborio | 100 g |
| kuřecí prsa | 200 g |
| zelený chřest | 60 g |
| malá šalotka | 1 ks |
| kuřecí vývar | cca 1/2 l |
| tymián | 3 snítky |
| máslo | 2 oříšky |
| sůl | dle chuti |
| parmezán (dětem od 1 roku) | dle chuti |
Dvě novinky v mojí kuchyni - tou první je multifunkční hrnec, který mi na pokusy věnovala společnost Tefal. Takže začínám zodpovědně pokusovat! Tou druhou je nádherný svazek českého chřestu, který jsem si přivezla ze Slavností chřestu v Ivančicích. Díky obojímu jsme dnes měli k obědu tuto dobrotu.
Multicooker nastavíme na funkci FRY, rozpustíme v něm oříšek másla a orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a kostičky kuřecího masa, které jsme předtím zlehka osolili. Této funkci stačí 5 - 10 minut. Závěrem smažení nasypeme do hrnce rýži, promícháme a krátce společně orestujeme. Poté hrnec zastavíme, přepneme na funkci RISOTTO PILAF, podlijeme vývarem, přidáme čerstvý tymián, umístíme nástavec na vaření v páře, na který položíme chřest, a necháme vařit do té doby, než hrnec oznámí vyvaření vody. Poté ještě využijeme funkci udržování v teple, abychom nechali rýži v hrnci dojít. Na závěr zjemníme oříškem másla, případně dosolíme dle chuti. Podáváme se strouhaným parmezánem.