Pažitka
Název:

Chřestovo-hrášková krémová polévka pro děti od 9 měsíců

dětská jídla


Chřestovo-hrášková krémová polévka pro děti od 9 měsíců


Ingredience:
Ingredience:
zelený chřestcca 25 stonků
mražený hrášek1 hrnek
malá cibule1 ks
česnek2 stroužky
smetana ke šlehání1 dl
vývar nebo vodacca 300 m
sůl dle chuti
olej dle potřeby
semínka černého sezamu (od 2 let) na ozdobu
Postup přípravy:

Lahodná, nasládlá a po chřestu taková něžně pikantní polévka.

Chřest nakrájejte na zhruba centimetrové špalíčky (dřevnaté konce odstraňte), česnek a cibulku na drobno. V hrnci na dně rozpalte malé množství oleje, na kterém osmahněte cibulku, česnek i chřest, dokud vše nezačne zlátnout. Poté podlijte vývarem nebo vodou (tak, aby bylo vše ponořené, ale ne víc) a přiveďte k varu. Vařte do změknutí chřestu, což trvá asi 10 minut. Poté odstavte, nasypte ještě mražený hrášek a krátce prohřejte. Případnou nadbytečnou vodu slijte (nevyhazujte!) a zeleninu rozmixujte na hladké pyré, které můžete případně zase zpátky naředit vodou, kterou jste nechali stranou. Dochuťte solí a zjemněte troškou smetany. Můžete doladit ještě i dalším česnekem.

Podávat můžete například s česnekovými krutony a semínky černého sezamu. Pokud budete chtít, aby byla polévka sytější nebo nahradila hlavní jídlo, naservírujte třeba ještě ztracené vejce, jako jsem to udělala já.

Dětská specifika

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno