Pažitka
Název:

Cibulačka chudé rodiny


Cibulačka chudé rodiny


Ingredience:
Ingredience:
cibule400 g
česnek3 stroužky
celer1/3 ks
olej3 lžíce
vývar/voda1,5 l
vejce1 ks
zakysaná smetana2 lžíce
libeček hrst
himalájská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dny před výplatou každého donutí kouknout do zásob a dojídat zbytky toho, co přinese lednice. Takové dny mám ale osobně nejradši, protože se díky ním dostanu k jídlům a kombinacím, které by mě jinak nenapadly nebo bych je jinak nezkusila. Tentokrát vznikla moje první cibulačka.

Ve větším hrnci si rozpálíme olej a přidáme nahrubo nasekanou cibuli, nastrouhaný celer a prolisovaný česnek. Dusíme za průběžného míchání na mírném ohni přibližně 15 minut, až nám vše začne hezky zlátnout. Následně přilijeme 1,5 litru horké vody/ vývaru a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme libeček a rozklepneme vejce. Povaříme ještě zhruba 10 minut. Ke konci přidáme zakysanou smetanu a polévku projedeme tyčovým mixérem.
Podáváme s čerstvě upečeným chlebem nebo opečenými krutonky.
Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno