

| Ingredience: | |
| cibule | 3 ks |
| třtinový cukr | 3 lžíce |
| balsamico | 100 ml |
| šťáva z půlky pomeranče | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| olivový olej | 3 lžíce |
Po vyzkoušení budete dělat z trojnásobné dávky, protože tahle dobrota je hned pryč. U nás se už bez ní neobejde žádná oslava. Návštěva se po ní vrhá a mizí jako první z talíře.
Cibuli překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a cibuli orestujeme do zlatohněda. Osolíme a opepříme. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme šťávu z pomeranče a balsamico. Dobře promícháme a přikryté dusíme asi 20 minut, dokud nevznikne hustá marmeláda.
Poté servírujeme do pěkných skleniček a těšíme se na kdejakou příležitost, kde si na ni pochutnáme.
Dobrou chuť!