Pažitka
Název:

Cibulová marmeláda jinak


Cibulová marmeláda jinak


Ingredience:
Ingredience:
červená cibule1 kg
olivový olej dle potřeby
chilli paprička1 ks
česnek4 stroužky
bobkový list2 ks
pepř1/2 lžičky
mořská sůl - hrubá1 lžička
koření 5 vůní1 lžička
zázvrcca 3 cm
třtinový cukr200 g
hoisin omáčka2 lžíce
tmavá sojová omáčka1 lžíce
červené víno100 ml
jablečný ocet100 ml
Postup přípravy:

Tato cibulová marmeláda měla být původně čistě Francouzského rázu. Při vaření mi to ale nedalo a už při přidání chilli papričky mi bylo jasné, že se to opět zvrhne v Asii.

Rozhodně to ale nebyla špatná volba. i když jsem k ní podávala sýr s modrou plísní, tak se to k sobě báječně hodilo.

Pokud se chcete do výroby marmelády pustit, tak si připravte větší, ale nízký hrnec se silnějším dnem.

Musíte se obrnět trpělivostí a oloupat kilo cibule a poté ji nakrájet na půl kolečka a vetší cibule na čtvrt kolečka.

Do hrnce si dejte dostatek oleje tak, aby bylo dno pokryto. Vhoďte česnek na hrubší kousky a jednu chilli papričku na kolečka. U nás máme rádi ostré a tak jsem dala celou i se semínky. 

Nechte mírně zesklovatět a vhoďte i cibuli. Jakmile zmenší svůj objem a lehce povadne, přidejte i veškeré koření, sůl a cukr.

Teď musíte několik minut restovat, dokud se nevydusí všechna přebytečná voda.

Jakmile je pryč, tak přisypte cukr, hoisin omáčku a sojovku.

Znova několik restujte, aby vše krásně zkaramelizovalo. 

Teď už můžete přidat víno a po chvilce i ocet.

Nechte svařit na konzistenci marmelády - ochutnejte a pokud je vše v pořádku, tak ještě horké plňte do čistých a vyvařených sklenic.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno