

| Těsto: | |
| máslo | 12 g |
| hladká mouka | 250 g |
| mléko | dle potřeby |
| Náplň: | |
| cibule nakrájená na tenké plátky | 2 ks |
| máslo | 3 lžíce |
| krupicový cukr | 2 lžíce |
| vejce | 3 ks |
| mléko | 300 ml |
| smetana | 100 ml |
| tvrdý sýr | 150 g |
| plátky hermelínu | dle potřeby |
Quiche je jeden z těch receptů, do kterých můžete strčit v podstatě cokoliv a nic nezkazíte. Pokud ale chcete vsadit na jistotu, pak tenhle cibulový je nesmrtelná klasika, která nikdy nezklame.
Z těsta vypracujte vláčné těsto, vyválejte a natlačte do koláčové formy..
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a cukr a za občasného míchání nechte zkaramelizovat. Vejce rozšlehejte s mlékem a smetanou, přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a nalijte na těsto. Navrch přidejte pár plátků hermelínu. Pečte ve vyhřáté troubě na 175°C asi 45 minut dozlatova.