

| Ingredience: | |
| špaldová mouka Typ 630 | 250 g |
| bílý jogurt | 150 g |
| máslo | 100 g |
| vejce | 1 ks |
| sůl | špetka |
| Náplň: | |
| zakysaná smetana | 400 g |
| Grana Padano | 150 g |
| vejce | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| červená cibule | 3 ks |
| olej | 2 lžíce |
Ta vůně...ta chuť.... vědět to dřív už je tento koláč dávno naší stálicí. Cibulový koláč mě lákalo vyzkoušet už dlouho dobu. Dnes, když jsem přemýšlela co k večeři, mi zrak padl na červené cibule v lednici a bylo jasno.
Cibuli si rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Zesklovatíme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout.
Z mouky, másla, jogurtu, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Vyválíme plát a vložíme do koláčové formy (průměr 30 cm) vyložené pečícím papírem, tak aby okraje lehce přesahovali. Dno těsta propícháme vidličkou a zatížíme pečícím papírem a fazolemi. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů.
Mezitím si připravíme náplň smícháním smetany s vajíčkem a nastrouhaným sýrem, dochutíme solí.
Na lehce předpečené těsto vlijeme náplň a navrstvíme osmahlou cibuli. Pečeme zhruba 25 minut dozlatova.
Koláč je výborný teplý i studený.