Pažitka
Název:

Cibulový koláč


Cibulový koláč


Ingredience:
Těsto:
máslo12 g
hladká mouka250 g
mléko dle potřeby
Náplň:
cibule nakrájená na tenké plátky2 ks
máslo3 lžíce
krupicový cukr2 lžíce
vejce3 ks
mléko300 ml
smetana100 ml
tvrdý sýr150 g
plátky hermelínu dle potřeby
Postup přípravy:

Quiche je jeden z těch receptů, do kterých můžete strčit v podstatě cokoliv a nic nezkazíte. Pokud ale chcete vsadit na jistotu, pak tenhle cibulový je nesmrtelná klasika, která nikdy nezklame.

Z těsta vypracujte vláčné těsto, vyválejte a natlačte do koláčové formy..
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a cukr a za občasného míchání nechte zkaramelizovat. Vejce rozšlehejte s mlékem a smetanou, přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a nalijte na těsto. Navrch přidejte pár plátků hermelínu. Pečte ve vyhřáté troubě na 175°C asi 45 minut dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Martina Vacovská

    zavřít okno