Pažitka
Název:

Cibulový krém s pažitkou


Cibulový krém s pažitkou


Ingredience:
Ingredience:
lahůdková cibulka (bílá i zelená část)2 svazky
střední brambory2 ks
pažitka1 svazek
máslo1 plátek (1 cm)
prolisovaný česnek1 stroužek
smetana na vaření dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Když jsme na Pažitce, pojďme si dát něco s pažitkou!

Oloupané brambory nakrájíme na kostky, očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. 

V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme nakrájenou cibuli a necháme 4 minuty restovat. Poté přidáme brambory, osolíme a zalijeme horkou vodou.

Pod pokličkou vaříme slabým varem 15 minut.

Mezitím nadrobno nakrájíme pažitku a přibližně 2 lžíce odložíme stranou na posypání hotové polévky.

Hrnec se zeleninou odstavíme ze sporáku, přidáme nakrájenou pažitku a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Smetanou naředíme na námi požadovanou hustotu, dochutíme solí a opět dáme hrnec na sporák.

Přidáme prolisovaný česnek a necháme 2 minuty provařit.

Do hotové polévky dáme odloženou pažitku a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno