Ingredience: | |
vepřové nebo kuřecí maso | 200 g |
cukr | 2 lžíce |
větší mrkev | 1 ks |
chilli pprička | dle chuti |
Jidášovo ucho | hrst |
jarní cibulka | 2 ks |
vejce | 2 ks |
vývar | 1 l |
kukuřičný škrob | 2 lžíce |
kvalitní sojová omáčka (Kikkoman) | 1/4 hrnku |
vinný ocet | 1/2 hrnku |
Máte rádi polévku Hot and sour, kterou si dáváte v čínských restauracích či různých bistrech a chtěli byste si ji uvařit i doma? Proč ne, tady je recept.
Sušenou houbu si namočte do horké vody (vodu přidejte k vývaru). Jakmile změkne, můžete ji nasekat nadrobno a nebo ji dát společně s mrkví do robota a nasekat společně. Přisypte cukr, zarestujte a zalijte vývarem.
Nechte 5 minut vařit a přidejte sojovou omáčku, ocet a zavařte lehce rozkvedlané vejce.
Dvě lžíce kukuřičného škrobu smíchejte s troškou studené vody a polévku zahustěte. Tradičně by měl být honě hustá, až šlemovitá. Já ale tak hustou nemám ráda.
Ochutnejte a popřípadě dolijte ocet, či sojovou omáčku. Vypněte plamen, vhoďte jarní cibulku a dále už nevařte.
Dobrou chuť!
Podrobné info: