Pažitka
Název:

Čínská polévka HOT AND SOUR


Čínská polévka HOT AND SOUR


Ingredience:
Ingredience:
vepřové nebo kuřecí maso200 g
cukr2 lžíce
větší mrkev1 ks
chilli pprička dle chuti
Jidášovo ucho hrst
jarní cibulka2 ks
vejce2 ks
vývar1 l
kukuřičný škrob2 lžíce
kvalitní sojová omáčka (Kikkoman)1/4 hrnku
vinný ocet1/2 hrnku
Postup přípravy:

Máte rádi polévku Hot and sour, kterou si dáváte v čínských restauracích či různých bistrech a chtěli byste si ji uvařit i doma? Proč ne, tady je recept.

Sušenou houbu si namočte do horké vody (vodu přidejte k vývaru). Jakmile změkne, můžete ji nasekat nadrobno a nebo ji dát společně s mrkví do robota a nasekat společně. Přisypte cukr, zarestujte a zalijte vývarem.

Nechte 5 minut vařit a přidejte sojovou omáčku, ocet a zavařte lehce rozkvedlané vejce. 

Dvě lžíce kukuřičného škrobu smíchejte s troškou studené vody a polévku zahustěte. Tradičně by měl být honě hustá, až šlemovitá. Já ale tak hustou nemám ráda. 

Ochutnejte a popřípadě dolijte ocet, či sojovou omáčku. Vypněte plamen, vhoďte jarní cibulku a dále už nevařte. 

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno