Pažitka
Název:

Čínské knedlíčky dim sum


Čínské knedlíčky dim sum


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka60 g
solamyl1 lžíce
sádlo1 lžíce
voda35 ml
Náplň:
krevety200 g
limetková šťáva1 lžíce
rybí omáčka1 lžíce
sekaný koriandr1 lžíce
chilli paprička1 ks
strouhaný zázvor1 lžíce
česnek2 drcené stroužky
bílá část jarní cibulky nasekaná na jemno1 ks
Postup přípravy:

Taky máte tak rádi asijskou kuchyni? Tak zkuste tyhle malé plněné knedlíčky vařené v páře.

Náplň do knedlíčků dělám z krevet, ale můžete je vyzkoušet i s jinou náplní. Podle vaší fantazie. I koření můžete zkusit použít podle vlastní chuti a hlavně podle toho jak máte rádi ostré. Omáčku hoisin seženete v tržnici SAPA nebo u dobře zásobených vietnamských zelinářů. Z uvedeného množství bude asi 16 knedlíčků.
 
Rozpusťte lžíci sádla, vmíchejte mouku, solamyl a vodu. Vznikne nelepivé těsto. Minimálně hodinu ho nechte odpočívat v lednici.

Mezitím si očistěte krevety, nasekejte je a vmíchejte k nim zbytek ingrediencí - limetkovou šťávu, rybí omáčku, koriandr, sekanou chilli papričku, zázvor, česnek a nasekanou jarní cibulku.

Těsto si vyválejte na placku asi 2mm tenkou. Vykrajujte kolečka s průměrem 8cm, plňte krevetovou směsí a knedlíčky skládejte na pařáček. Nechte mezi nimi trochu rozestupy- aby se při vaření neslepily.

Hotové knedlíčky vařte na páře 10 minut. Posypte sezamem a podávejte s omáčkou hoisin.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno