Pažitka
Název:

Císařský trhanec


Císařský trhanec


Ingredience:
Ingredience:
špaldová hladká mouka130 g
sůl špetka
kypřící prášek špetka
sušené brusinky hrstička
vejce (žloutky a bílky zvlášť)2 ks
mléko230 ml
arašídový olej do těsta30 g
arašídový olej na pečení pár kapek
máslo na dopečení1/2 plátku
javorový sirup na polití
ovoce na zasypání
Postup přípravy:

Krásné ráno, překvapte rodinu občas něčím neobvyklým k snídani. Já dnes zvolila trhanec ze špaldové mouky, sušenými brusinkami s čerstvým ovocem a javorovým sirupem.

Vyšleháme si sníh z bílků a špetky soli. V druhé míse promícháme všechny ingredience (mouku, kypřící prášek, žloutky, mléko, olej) a přimícháme opatrně sníh. Rozpálíme velkou pánev, přidáme pár kapek oleje, nalijeme těsto, pohážeme brusinkami a přikryjeme poklicí. Pečeme do zezlátnutí z jedné strany, obrátíme, chvilku necháme opéct, roztrháme, přidáme kousíček másla a dopečeme. Podáváme zakáplé sirupem a zasypané ovocem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno